Tarieven en vergoedingen

In 2024 heb ik met de volgende zorgverzekeraars een contract afgesloten: DSW, Zilveren Kruis en Caresq (en de daaronder vallende labels).

Wanneer ik wel een contract heb met je zorgverzekeraar
Dit betekent dat psychologische behandeling binnen mijn praktijk in dit jaar geheel zal worden vergoed. Wel zal de zorgverzekeraar per kalenderjaar aanspraak maken op (het resterende deel van) je eigen risico (standaard is dat € 385,- in 2024, let op of je dit bedrag niet zelf hebt verhoogd). Wanneer de behandeling over twee kalenderjaren doorloopt, dan zal de zorgverzekeraar dus voor beide jaren het eigen risico verrekenen.

Het tarief van een sessie verschilt per zorgverzekeraar en bedraagt een percentage van het door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde maximale tarief. 
Voor een overzicht van de tarieven per zorgverzekeraar: DSW, Zilveren Kruis, Caresq  

Wanneer ik geen contract heb met je zorgverzekeraar 
Als je voor vergoeding in aanmerking wilt komen, is er een verwijzing van je huisarts nodig. Op de verwijsbrief moet staan dat de huisarts doorverwijst naar de Generalistische Basis GGZ met (vermoeden van) een DSM-diagnose.

Je ontvangt per maand van mij een factuur voor de sessies die in die maand hebben plaatsgevonden. Deze kun je zelf aan mij betalen en vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Welk bedrag je terugkrijgt van de zorgverzekeraar, hangt af van de polis die je voor dit jaar hebt afgesloten. Bij een naturapolis is dit meestal rond 60-75% en bij een restitutiepolis 80-100%. 
In de meeste gevallen zal je dus een deel van de behandeling zelf betalen. Je kunt dit het beste zelf (voorafgaand aan de eerste sessie) bij jouw eigen zorgverzekeraar navragen, zodat je voordat de behandeling begint duidelijk weet waar je aan toe bent qua kosten. 
De zorgverzekeraar zal daarbij per kalenderjaar (het resterende deel van) je eigen risico in rekening brengen (standaard is dat € 385,- in 2024, let op of je dit bedrag niet zelf hebt verhoogd).

De NZa heeft de tarieven van de verschillende soorten sessies vastgesteld.

Wanneer je de sessies zelf wilt betalen
Het is ook mogelijk om de sessies zelf te betalen, bijvoorbeeld wanneer je je (zelf verhoogde) eigen risico niet wilt aanspreken, je liever zonder DSM-classificatie/diagnose of verwijsbrief van je huisarts aan jouw hulpvraag werkt, jouw klachten niet 'ernstig' genoeg zijn om van een DSM-classificatie te kunnen spreken maar je wel graag begeleiding wilt. De gesprekken zullen dan maandelijks bij jou in rekening worden gebracht, je kunt de factuur niet indienen bij je zorgverzekeraar. 
Een diagnostiek consult (eerste gesprek, soms ook het tweede gesprek) duurt 60 minuten en kost € 120,- (dit is incl. uitwerken van het intakegesprek en opstellen van een behandelplan). Behandel consulten kosten € 95,- (60 minuten) of € 125,- (75 minuten, vaak bij EMDR).

Tarieven TRE
Een individuele TRE sessie kost € 95,-. Een eerste sessie duurt 1½ uur, volgende sessies 1¼ uur. TRE sessies komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.


Mocht je niet naar de afspraak kunnen komen dan is het prettig als je mij dit uiterlijk 24 uur voor de afspraak laat weten (per mail of telefonisch), de afspraak kan dan kosteloos geannuleerd worden. Wanneer de afzegging binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak is (of wanneer je helemaal niet afzegt), wordt € 50,- in rekening gebracht vanwege de al gereserveerde tijd. Deze factuur kan niet gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar.

Contact:

info@psychologiepraktijkkoster.nl
06-82159240

Leef Schiedam
Over de Vesten 1
3116 AD Schiedam


Werkdagen: maandag(ochtend), afwisselend dinsdag-/donderdagochtend